Go Back
+ servings
hitaasti-kypsennettavan-leivan-resepti

Hitaasti kypsennettävän leivän resepti

Herkullinen hitaasti kypsennettävä leipä, joka sopii täydellisesti aamiaiselle tai välipalaksi.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 15 minutes
Keittoaika: 4 hours
Kokonaisaika: 4 hours 15 minutes
Ruokalaji: Breakfast, Aamiainen
Keittiö: International, Kansainvälinen
Annokset: 8 annosta
Kalorit: 200 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g Vehnäjauhoja
  • 10 g Suolaa
  • 7 g Kuivahiivaa
  • 350 ml Vettä Lämmintä

Ohjeet 

  1. Sekoita vehnäjauhot, suola ja kuivahiiva suuressa kulhossa.
  2. Lisää lämmin vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  3. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 12-18 tuntia.
  4. Kuumenna uuni 230 asteeseen ja laita leipävuoka uuniin kuumenemaan.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pinnalle ja muotoile se varovasti leiväksi.
  6. Aseta taikina kuumaan leipävuokaan ja paista uunissa kannen alla 30 minuuttia.
  7. Poista kansi ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea.
  8. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.

Ravintoarvo

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Sodium: 200mg | Fiber: 2g | Calcium: 10mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Bread, Leipä
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!