Go Back
+ servings
jauhelihakeitto-resepti

Jauhelihakeitto resepti

Perinteinen suomalainen jauhelihakeitto.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 15 minutes
Keittoaika: 30 minutes
Kokonaisaika: 45 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Finnish, Suomalainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 250 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 400 g Jauheliha
  • 1 Sipuli hienonnettuna
  • 4 Perunaa kuutioituna
  • 2 Porkkanaa viipaloituna
  • 1 l Vettä
  • 1 Lihaliemikuutio
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria jauhettuna

Ohjeet 

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla.
  2. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota.
  3. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutio.
  4. Lisää perunat ja porkkanat kattilaan, keitä kunnes ne ovat melkein kypsiä.
  5. Lisää jauheliha ja sipuli kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Anna keiton kiehua vielä noin 10 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.

Ravintoarvo

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 800mg | Potassium: 700mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg

Avainsanat

Soup, Keitto
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!