Go Back
+ servings
juustofondue-resepti

Juustofondue-resepti

Herkullinen ja helppo juustofondue-resepti, joka sopii täydellisesti illanistujaisiin.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 15 minutes
Keittoaika: 10 minutes
Kokonaisaika: 25 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Swiss, Sveitsiläinen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 450 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 200 g Gruyère-juusto raastettuna
  • 200 g Emmental-juusto raastettuna
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 300 ml Valkoviini
  • 1 rkl Maissitärkkelys
  • 2 rkl Kirsikkaviina
  • 1 ripaus Muskottipähkinä raastettuna
  • 1 ripaus Valkopippuri

Ohjeet 

  1. Raasta juustot ja sekoita ne keskenään.
  2. Hiero valkosipulinkynsi fondue-padan sisäpintaan.
  3. Kaada valkoviini pataan ja kuumenna keskilämmöllä.
  4. Lisää juustot vähitellen, jatkuvasti sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja seos on tasaista.
  5. Sekoita maissitärkkelys kirsikkaviinaan ja lisää seokseen.
  6. Mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla.
  7. Pidä fondue lämpimänä ja tarjoile leipäkuutioiden kanssa.

Ravintoarvo

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 20g | Fat: 35g | Saturated Fat: 22g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 150mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 600mg | Iron: 0.5mg

Avainsanat

Fondue, Juusto
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!