Kuumat ristipullat -resepti
Perinteinen pääsiäisherkku, joka maistuu parhaalta tuoreena ja lämpimänä.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Taikina
- 500 g Vehnäjauhoja
- 75 g Sokeria
- 2 tl Kuivahiivaa
- 1 tl Suolaa
- 300 ml Maitoa Lämmin
- 50 g Voita Sulanut
- 1 kpl Kananmuna Vatkattu
- 100 g Rusinoita
Ristit
- 75 g Vehnäjauhoja
- 100 ml Vettä
Kuorrutus
- 75 g Tomusokeria
- 2 rkl Vettä
Sekoita jauhot, sokeri, hiiva ja suola suuressa kulhossa.
Lisää lämmin maito, sulatettu voi ja vatkattu kananmuna. Sekoita hyvin.
Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää rusinat ja vaivaa vielä hetki.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
Muotoile taikinasta 12 pullaa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot ja vesi tahnaksi. Tee pullien päälle ristit tahnalla.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
Sekoita tomusokeri ja vesi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Hot Cross Buns, Kuumat ristipullat