Go Back
+ servings
kuumat-ristipullat-resepti

Kuumat ristipullat -resepti

Perinteinen pääsiäisherkku, joka maistuu parhaalta tuoreena ja lämpimänä.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 15 minutes
Kokonaisaika: 35 minutes
Ruokalaji: Dessert, Jälkiruoka
Keittiö: British, Brittiläinen
Annokset: 12 annosta
Kalorit: 250 kcal

Ainesosat 

Taikina

  • 500 g Vehnäjauhoja
  • 75 g Sokeria
  • 2 tl Kuivahiivaa
  • 1 tl Suolaa
  • 300 ml Maitoa Lämmin
  • 50 g Voita Sulanut
  • 1 kpl Kananmuna Vatkattu
  • 100 g Rusinoita

Ristit

  • 75 g Vehnäjauhoja
  • 100 ml Vettä

Kuorrutus

  • 75 g Tomusokeria
  • 2 rkl Vettä

Ohjeet 

  1. Sekoita jauhot, sokeri, hiiva ja suola suuressa kulhossa.
  2. Lisää lämmin maito, sulatettu voi ja vatkattu kananmuna. Sekoita hyvin.
  3. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää rusinat ja vaivaa vielä hetki.
  4. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
  5. Muotoile taikinasta 12 pullaa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Sekoita vehnäjauhot ja vesi tahnaksi. Tee pullien päälle ristit tahnalla.
  7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  8. Sekoita tomusokeri ja vesi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle.

Ravintoarvo

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Hot Cross Buns, Kuumat ristipullat
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!