Go Back
+ servings
lansi-afrikkalainen-maapahkinapatruunaohje

Länsi-Afrikkalainen Maapähkinäpatruunaohje

Herkullinen ja täyteläinen länsi-afrikkalainen maapähkinäpatruuna, joka sopii täydellisesti arki-illalliselle.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 15 minutes
Keittoaika: 30 minutes
Kokonaisaika: 45 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: West African, Länsi-Afrikkalainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 450 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 2 rkl Kasviöljy
  • 1 kpl Sipuli hienonnettuna
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl Inkivääri raastettuna
  • 1 tl Korianterijauhe
  • 1 tl Kuminajauhe
  • 400 g Tomaattimurska
  • 500 ml Kasvisliemi
  • 200 g Maapähkinävoi
  • 2 kpl Porkkana viipaloituna
  • 1 tl Suola
  • 1 tl Mustapippuri rouhittuna
  • 100 g Pinaatti tuoreena

Ohjeet 

  1. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se on pehmeää.
  2. Lisää valkosipuli, inkivääri, korianteri ja kumina. Paista vielä muutama minuutti.
  3. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kiehauta.
  4. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, porkkanat, suola ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  5. Lisää pinaatti ja anna hautua vielä 5 minuuttia, kunnes pinaatti on pehmeää.

Ravintoarvo

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 5g | Sodium: 800mg | Potassium: 1000mg | Fiber: 8g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 5mg

Avainsanat

Peanut Stew, Maapähkinäpatruuna
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!