Makeat ja hapot lihapullat -resepti
Herkulliset lihapullat, joissa yhdistyy makeus ja happamuus.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Lihapullat
- 500 g Jauheliha naudan tai sian
- 1 kpl Sipuli hienonnettuna
- 2 kpl Valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 dl Korppujauho
- 1 dl Maito
- 1 kpl Kananmuna
- 1 tl Suola
- 0.5 tl Mustapippuri jauhettuna
- 2 rkl Öljy paistamiseen
Kastike
- 2 dl Ketsuppi
- 2 rkl Soijakastike
- 2 rkl Hunaja
- 1 rkl Etikka
Sekoita korppujauhot ja maito kulhossa, anna turvota 5 minuuttia.
Lisää jauheliha, hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
Muotoile seoksesta lihapullia.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista lihapullat, kunnes ne ovat ruskeita kaikilta puolilta.
Siirrä lihapullat uunipellille ja paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoile.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 3mg