Go Back
+ servings
moussaka-resepti

Moussaka-resepti

Perinteinen kreikkalainen ruoka, joka koostuu munakoisosta, jauhelihasta ja bechamel-kastikkeesta.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 30 minutes
Keittoaika: 1 hour
Kokonaisaika: 1 hour 30 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Greek, Kreikkalainen
Annokset: 6 annosta
Kalorit: 450 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 2 kpl Munakoiso
  • 500 g Jauheliha
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 rkl Oliiviöljy
  • 400 g Tomaattimurska
  • 50 g Voita
  • 50 g Vehnäjauhoja
  • 500 ml Maitoa
  • 100 g Juustoraastetta
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria

Ohjeet 

  1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna itkeä 30 minuuttia.
  2. Kuivaa munakoisot ja paista niitä oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  3. Paista jauheliha ja sipuli paistinpannussa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua 20 minuuttia.
  4. Valmista bechamel-kastike sulattamalla voi kattilassa, lisäämällä vehnäjauhot ja maito. Keitä, kunnes kastike sakenee.
  5. Kokoa moussaka kerroksittain uunivuokaan: munakoisot, jauhelihaseos ja bechamel-kastike. Ripottele päälle juustoraaste.
  6. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Ravintoarvo

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg

Avainsanat

Moussaka, Moussaka
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!