Moussaka-resepti
Perinteinen kreikkalainen ruoka, joka koostuu munakoisosta, jauhelihasta ja bechamel-kastikkeesta.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Ainekset
- 2 kpl Munakoiso
- 500 g Jauheliha
- 1 kpl Sipuli
- 2 rkl Oliiviöljy
- 400 g Tomaattimurska
- 50 g Voita
- 50 g Vehnäjauhoja
- 500 ml Maitoa
- 100 g Juustoraastetta
- 1 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria
Leikkaa munakoisot viipaleiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna itkeä 30 minuuttia.
Kuivaa munakoisot ja paista niitä oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Paista jauheliha ja sipuli paistinpannussa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua 20 minuuttia.
Valmista bechamel-kastike sulattamalla voi kattilassa, lisäämällä vehnäjauhot ja maito. Keitä, kunnes kastike sakenee.
Kokoa moussaka kerroksittain uunivuokaan: munakoisot, jauhelihaseos ja bechamel-kastike. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg