Go Back
+ servings
norjalainen-lefse-resepti

Norjalainen Lefse-resepti

Perinteinen norjalainen leipä, joka on täydellinen kahvin kanssa.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 30 minutes
Keittoaika: 20 minutes
Kokonaisaika: 50 minutes
Ruokalaji: Dessert, Jälkiruoka
Keittiö: Norwegian, Norjalainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 200 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g Perunat kuorittu ja keitetty
  • 100 g Vehnäjauhot
  • 50 g Voi sulatettu
  • 1 tl Suola

Ohjeet 

  1. Muussaa keitetyt perunat ja sekoita joukkoon voi ja suola.
  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina ohuiksi levyiksi.
  4. Paista levyjä kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmin puolin.

Ravintoarvo

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Avainsanat

Lefse, Lefse
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!