Go Back
+ servings
perunalaatikon-resepti

Perunalaatikon resepti

Perinteinen suomalainen perunalaatikko, joka sopii mainiosti juhlapöytään.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 1 hour 30 minutes
Kokonaisaika: 1 hour 50 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Finnish, Suomalainen
Annokset: 6 annosta
Kalorit: 200 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 1 kg perunaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl muskottipähkinää

Ohjeet 

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi.
  2. Muussaa perunat perunanuijalla.
  3. Lisää maito, voi, suola ja muskottipähkinä. Sekoita hyvin.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Paista 175°C:ssa noin 1,5 tuntia.

Ravintoarvo

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Avainsanat

Casserole, Laatikko
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!