Go Back
+ servings
quiche-lorraine-resepti

Quiche Lorraine -resepti

Perinteinen ranskalainen piiras, joka on täytetty pekonilla, juustolla ja kermalla.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 40 minutes
Kokonaisaika: 1 hour
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: French, Ranskalainen
Annokset: 6 annosta
Kalorit: 450 kcal

Ainesosat 

Täyte

  • 200 g Pekonia
  • 150 g Juustoa (emmental tai gruyere) raastettuna
  • 3 kpl Munaa
  • 2 dl Kermaa
  • 1 dl Maitoa
  • 0.5 tl Suolaa
  • 0.5 tl Muskottipähkinää raastettuna

Pohja

  • 250 g Vehnäjauhoja
  • 125 g Voita kylmää ja kuutioitua
  • 1 kpl Muna
  • 1 rkl Vettä kylmää

Ohjeet 

  1. 1. Sekoita vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
  2. 2. Lisää muna ja vesi, sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  3. 3. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
  4. 4. Kauli taikina ja vuoraa piirakkavuoka sillä. Pistele pohja haarukalla.
  5. 5. Esipaista pohjaa 200°C uunissa 10 minuuttia.
  6. 6. Sekoita munat, kerma, maito, suola ja muskottipähkinä keskenään.
  7. 7. Levitä pekoni ja juusto esipaistetulle pohjalle ja kaada munaseos päälle.
  8. 8. Paista 200°C uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin kullanruskea.

Ravintoarvo

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 800mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Quiche, Piiras
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!