Quiche Lorraine -resepti
Perinteinen ranskalainen piiras, joka on täytetty pekonilla, juustolla ja kermalla.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Täyte
- 200 g Pekonia
- 150 g Juustoa (emmental tai gruyere) raastettuna
- 3 kpl Munaa
- 2 dl Kermaa
- 1 dl Maitoa
- 0.5 tl Suolaa
- 0.5 tl Muskottipähkinää raastettuna
Pohja
- 250 g Vehnäjauhoja
- 125 g Voita kylmää ja kuutioitua
- 1 kpl Muna
- 1 rkl Vettä kylmää
1. Sekoita vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää muna ja vesi, sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
3. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
4. Kauli taikina ja vuoraa piirakkavuoka sillä. Pistele pohja haarukalla.
5. Esipaista pohjaa 200°C uunissa 10 minuuttia.
6. Sekoita munat, kerma, maito, suola ja muskottipähkinä keskenään.
7. Levitä pekoni ja juusto esipaistetulle pohjalle ja kaada munaseos päälle.
8. Paista 200°C uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin kullanruskea.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 800mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg