Go Back
+ servings
sitruunamarenkipiirakan-resepti

Sitruunamarenkipiirakan resepti

Herkullinen sitruunamarenkipiirakka, jossa on rapea pohja, kirpeä sitruunatäyte ja makea marenki.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 30 minutes
Kokonaisaika: 50 minutes
Ruokalaji: Dessert, Jälkiruoka
Keittiö: French, Ranskalainen
Annokset: 8 annosta
Kalorit: 350 kcal

Ainesosat 

Pohja

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2.5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 keltuaista
  • 50 g voita

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Ohjeet 

  1. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi sekaisin. Lisää keltuainen ja kylmä vesi, sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
  2. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, maissitärkkelys, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee. Lisää keltuaiset ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää. Levitä marenki täytteen päälle.
  4. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ravintoarvo

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Avainsanat

Lemon Meringue Pie, Sitruunamarenkipiirakka
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!