Sitruunamarenkipiirakan resepti
Herkullinen sitruunamarenkipiirakka, jossa on rapea pohja, kirpeä sitruunatäyte ja makea marenki.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Pohja
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl sokeria
- 1 keltuainen
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl maissitärkkelystä
- 1 dl sitruunamehua
- 2 sitruunan kuori raastettuna
- 3 keltuaista
- 50 g voita
Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi sekaisin. Lisää keltuainen ja kylmä vesi, sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita kattilassa vesi, sokeri, maissitärkkelys, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee. Lisää keltuaiset ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää. Levitä marenki täytteen päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Lemon Meringue Pie, Sitruunamarenkipiirakka