Go Back
+ servings
ukrainalainen-punainen-borssikeitto-resepti

Ukrainalainen punainen borssikeitto resepti

Perinteinen ukrainalainen punajuurikeitto, joka on täynnä makua ja väriä.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 1 minute
Kokonaisaika: 1 minute
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Ukrainalainen, Ukrainian
Annokset: 6 annosta
Kalorit: 150 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g punajuuria kuorittuna ja raastettuna
  • 2 kpl porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
  • 1 kpl sipuli hienonnettuna
  • 3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 kpl peruna kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl etikkaa

Ohjeet 

  1. Kuumenna kattila keskilämmöllä ja lisää hieman öljyä.
  2. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Lisää punajuuret, porkkanat ja perunat. Sekoita hyvin.
  4. Kaada kasvisliemi kattilaan ja lisää tomaattipyree ja etikka. Sekoita.
  5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 1 tunti, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  7. Tarjoile smetanan ja tuoreen tillin kanssa.

Ravintoarvo

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Borscht, Borssi
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!