Ukrainalainen punainen borssikeitto resepti
Perinteinen ukrainalainen punajuurikeitto, joka on täynnä makua ja väriä.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Ainekset
- 500 g punajuuria kuorittuna ja raastettuna
- 2 kpl porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
- 1 kpl sipuli hienonnettuna
- 3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 kpl peruna kuorittuna ja kuutioituna
- 1 l kasvislientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl etikkaa
Kuumenna kattila keskilämmöllä ja lisää hieman öljyä.
Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes ne ovat pehmeitä.
Lisää punajuuret, porkkanat ja perunat. Sekoita hyvin.
Kaada kasvisliemi kattilaan ja lisää tomaattipyree ja etikka. Sekoita.
Anna keiton kiehua hiljalleen noin 1 tunti, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tarjoile smetanan ja tuoreen tillin kanssa.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg