Juustoinen kinkku ja perunalaatikko resepti
Herkullinen ja täyteläinen juustoinen kinkku ja perunalaatikko, joka sopii mainiosti arki-illalliselle tai juhlapöytään.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Ainekset
- 500 g Perunat kuorittuna ja viipaloituna
- 200 g Kinkku kuutioituna
- 200 g Juustoraaste
- 2 dl Kerma
- 1 kpl Sipuli hienonnettuna
- 2 rkl Voita
- 1 tl Suolaa
- 0.5 tl Mustapippuria
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Keitä perunaviipaleet suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
3. Paista sipuli voissa paistinpannulla, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa.
4. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle kerros perunaviipaleita.
5. Lisää kerros kinkkua, sipulia ja juustoraastetta. Toista kerrokset, kunnes ainekset ovat loppu.
6. Kaada kerma tasaisesti vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
7. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja perunat ovat kypsiä.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 900mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg
Cheese, Ham, Juusto, Kinkku, Peruna, Potato