Go Back
+ servings
juustoinen-kinkku-ja-perunalaatikko-resepti

Juustoinen kinkku ja perunalaatikko resepti

Herkullinen ja täyteläinen juustoinen kinkku ja perunalaatikko, joka sopii mainiosti arki-illalliselle tai juhlapöytään.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 40 minutes
Kokonaisaika: 1 hour
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Finnish, Suomalainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 450 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g Perunat kuorittuna ja viipaloituna
  • 200 g Kinkku kuutioituna
  • 200 g Juustoraaste
  • 2 dl Kerma
  • 1 kpl Sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl Voita
  • 1 tl Suolaa
  • 0.5 tl Mustapippuria

Ohjeet 

  1. 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. 2. Keitä perunaviipaleet suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  3. 3. Paista sipuli voissa paistinpannulla, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa.
  4. 4. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle kerros perunaviipaleita.
  5. 5. Lisää kerros kinkkua, sipulia ja juustoraastetta. Toista kerrokset, kunnes ainekset ovat loppu.
  6. 6. Kaada kerma tasaisesti vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. 7. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja perunat ovat kypsiä.

Ravintoarvo

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 900mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Cheese, Ham, Juusto, Kinkku, Peruna, Potato
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!