Pan de Sal -resepti
Pan de Sal on pehmeä ja herkullinen filippiiniläinen leipä, joka sopii täydellisesti aamiaiselle tai välipalaksi.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Ainesosat
- 500 g Vehnäjauhoja
- 7 g Kuivahiivaa
- 50 g Sokeria
- 1 tl Suolaa
- 250 ml Lämmintä vettä
- 60 g Voita, sulatettuna
- 1 kpl Kananmuna
- 50 g Leivänmuruja
Sekoita kulhossa lämmin vesi, sokeri ja kuivahiiva. Anna seistä 5-10 minuuttia, kunnes seos kuplii.
Lisää sulatettu voi, kananmuna ja suola. Sekoita hyvin.
Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileä ja elastinen.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti, kunnes se on kaksinkertainen.
Vaivaa taikinaa kevyesti ja jaa se 16 osaan. Muotoile osat palloiksi.
Pyörittele pallot leivänmuruissa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Paista 190°C uunissa 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 4g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg