Go Back
+ servings
posole-keiton-resepti

Posole-keiton resepti

Perinteinen meksikolainen keitto, joka on täynnä makua ja lämpöä.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 1 hour 30 minutes
Kokonaisaika: 1 hour 50 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Mexican, Meksikolainen
Annokset: 6 annosta
Kalorit: 350 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g Porsaanliha kuutioituna
  • 1 kpl Sipuli hienonnettuna
  • 3 kpl Valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl Jauhettu kumina
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Suola
  • 1 tl Mustapippuri
  • 1 l Kana- tai kasvisliemi
  • 800 g Säilötty hominy-maissi huuhdeltuna ja valutettuna
  • 2 kpl Laakerinlehti

Ohjeet 

  1. Kuumenna kattila keskilämmöllä ja lisää porsaanliha. Ruskista liha kauttaaltaan.
  2. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Lisää kumina, oregano, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  4. Kaada joukkoon liemi ja lisää laakerinlehdet. Kiehauta.
  5. Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 1,5 tuntia.
  6. Lisää hominy-maissi ja keitä vielä 10 minuuttia.
  7. Poista laakerinlehdet ja tarjoile kuumana.

Ravintoarvo

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 3mg

Avainsanat

Soup, Keitto
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!