Ruisleipäresepti
Perinteinen suomalainen ruisleipä, rapea kuori ja pehmeä sisus.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Ainekset
- 500 g Ruisjauhoja
- 300 ml Vettä lämmin
- 10 g Suolaa
- 25 g Hiivaa tuore
Sekoita lämpimään veteen hiiva ja suola.
Lisää ruisjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
Muotoile taikinasta leipiä ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
Paista 200°C uunissa noin 40 minuuttia.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Kerro meille miten se oli!!