Go Back
+ annosta

Ruisleipäresepti

Perinteinen suomalainen ruisleipä, rapea kuori ja pehmeä sisus.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 40 minutes
Kokonaisaika: 1 hour
Ruokalaji: Bread, Leipä
Keittiö: Finnish, Suomalainen
Annokset: 8 annosta
Kalorit: 200 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g Ruisjauhoja
  • 300 ml Vettä lämmin
  • 10 g Suolaa
  • 25 g Hiivaa tuore

Ohjeet 

  1. Sekoita lämpimään veteen hiiva ja suola.
  2. Lisää ruisjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
  4. Muotoile taikinasta leipiä ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  5. Paista 200°C uunissa noin 40 minuuttia.

Ravintoarvo

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Ruisleipä, Rye Bread
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!