Go Back
+ servings
valkosipuli-aioli-resepti

Valkosipuli-Aioli-resepti

Herkullinen ja helppo valkosipuli-aioli kotona tehtäväksi.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 10 minutes
Kokonaisaika: 10 minutes
Ruokalaji: Side Dish, Lisuke
Keittiö: Mediterranean, Välimerellinen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 200 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 kpl Kananmunankeltuainen
  • 1 tl Dijon-sinappi
  • 1 rkl Sitruunamehu tuorepuristettu
  • 1 dl Oliiviöljy
  • 1 ripaus Suola
  • 1 ripaus Mustapippuri jauhettuna

Ohjeet 

  1. Sekoita valkosipuli, kananmunankeltuainen, dijon-sinappi ja sitruunamehu kulhossa.
  2. Vatkaa seosta ja lisää oliiviöljy ohuena nauhana, kunnes seos on paksua ja tasaista.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa.

Ravintoarvo

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 22g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 27mg | Sodium: 100mg | Potassium: 20mg | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 10mg | Iron: 0.2mg

Avainsanat

Aioli, Valkosipuli-Aioli
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!