Italialainen spagettikastike lihapullilla on klassinen ruoka, joka tuo Italian maut suoraan kotiisi. Tämä resepti yhdistää mehevät lihapullat ja täyteläisen tomaattikastikkeen, jotka tarjoillaan täydellisesti keitetyn spagetin kanssa. Se on täydellinen valinta perheillalliselle tai erityiseen tilaisuuteen.
Vaikka suurin osa aineksista on helposti saatavilla, kannattaa huomioida, että korppujauho ei välttämättä löydy jokaisen keittiön kaapista. Tämä ainesosa on tärkeä lihapullien rakenteen kannalta, joten varmista, että hankit sitä supermarketista. Myös kuivattu oregano ja kuivattu basilika voivat olla tarpeen, jos et käytä niitä säännöllisesti.

Italialainen Spagettikastike Lihapullilla Ainekset
Jauheliha: Käytetään lihapullien valmistukseen, tuo mehevyyttä ja makua.
Sipuli: Hienonnettuna, lisää makua sekä lihapulliin että kastikkeeseen.
Kananmuna: Toimii sideaineena lihapullissa, pitää ne koossa.
Korppujauho: Antaa lihapullille oikean rakenteen ja auttaa sitomaan ainekset yhteen.
Suola: Maustaa sekä lihapullat että kastikkeen.
Mustapippuri: Lisää pippurista makua sekä lihapulliin että kastikkeeseen.
Oliiviöljy: Käytetään sipulin ja valkosipulin kuullottamiseen kastikkeessa.
Valkosipuli: Murskattuna, tuo syvyyttä ja makua kastikkeeseen.
Tomaattimurska: Perusta täyteläiselle tomaattikastikkeelle.
Sokeri: Tasapainottaa tomaattien happamuutta kastikkeessa.
Kuivattu oregano: Lisää italialaista makua kastikkeeseen.
Kuivattu basilika: Tuo aromaattisuutta ja makua kastikkeeseen.
Spagetti: Tarjoillaan kastikkeen ja lihapullien kanssa, täydentää annoksen.
Tekniikkavinkki Tämän Reseptin Valmistukseen
Kun valmistat lihapullia, varmista, että sekoitat jauhelihan ja muut ainekset huolellisesti, jotta mausteet jakautuvat tasaisesti. Käytä kostutettuja käsiä lihapullien muotoiluun, jotta taikina ei tartu käsiin. Paista lihapullat uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja pysyvät mehukkaina.
Kun valmistat kastiketta, anna sipulin ja valkosipulin kuullottua rauhassa oliiviöljyssä, jotta ne pehmenevät ja vapauttavat makunsa. Lisää tomaattimurska ja mausteet, ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, jotta maut ehtivät kehittyä. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit lisätä hieman vettä tai lihalientä.
Keitä spagetti runsaassa, suolatussa vedessä, jotta se ei tartu yhteen ja maustuu keittämisen aikana. Valuta spagetti hyvin ennen tarjoilua, jotta kastike tarttuu siihen paremmin.
Suositellut Lisukkeet
Vaihtoehtoiset Ainesosat
jauheliha - Korvaa soijarouhe: Soijarouhe on hyvä kasvisvaihtoehto, joka jäljittelee jauhelihan rakennetta ja makua.
sipuli - Korvaa purjo: Purjo antaa miedomman ja hieman makeamman maun kuin tavallinen sipuli.
kananmuna - Korvaa chia-siemen geeli: Chia-siemen geeli toimii sitovana aineena, kuten kananmuna, ja on hyvä vegaaninen vaihtoehto.
korppujauho - Korvaa kaurahiutaleet: Kaurahiutaleet voivat toimia sitovana aineena ja tuovat hieman erilaisen tekstuurin.
suola - Korvaa soijakastike: Soijakastike tuo suolaisuutta ja lisää umamia ruokaan.
mustapippuri - Korvaa valkopippuri: Valkopippuri antaa hieman miedomman ja hienostuneemman maun kuin mustapippuri.
oliiviöljy - Korvaa rypsiöljy: Rypsiöljy on neutraalimman makuinen ja kestää hyvin kuumennusta.
valkosipuli - Korvaa valkosipulijauhe: Valkosipulijauhe on kätevä vaihtoehto, jos tuoretta valkosipulia ei ole saatavilla.
tomaattimurska - Korvaa tomaattipyree ja vesi: Tomaattipyree ja vesi sekoitettuna voivat korvata tomaattimurskan ja antaa samanlaisen koostumuksen.
sokeri - Korvaa hunaja: Hunaja tuo makeutta ja hieman erilaista makuprofiilia kuin sokeri.
kuivattu oregano - Korvaa tuore oregano: Tuore oregano antaa voimakkaamman ja raikkaamman maun kuin kuivattu.
kuivattu basilika - Korvaa tuore basilika: Tuore basilika tuo voimakkaamman ja raikkaamman maun kuin kuivattu.
spagetti - Korvaa täysjyväspagetti: Täysjyväspagetti on ravinteikkaampi vaihtoehto ja tuo hieman pähkinäisemmän maun.
Muita Vaihtoehtoisia Reseptivaihtoehtoja
Kuinka Säilyttää / Pakastaa Tämä Resepti
- Anna spagettikastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen säilytystä.
- Säilytä spagettikastike ja lihapullat erikseen, jotta spagetti ei ime liikaa kastiketta ja muutu mössöksi.
- Siirrä spagettikastike ja lihapullat ilmatiiviisiin astioihin. Voit käyttää myös pakastepusseja, jos tilaa on rajoitetusti.
- Säilytä jääkaapissa enintään 3-4 päivää. Spagettikastike säilyy paremmin, jos se on täysin peitetty ja ilmatiiviissä astiassa.
- Jos haluat säilyttää pidempään, pakasta spagettikastike ja lihapullat erikseen. Pakasta spagetti erikseen, jotta se säilyttää rakenteensa.
- Pakasta spagettikastike ja lihapullat ilmatiiviissä astioissa tai pakastepusseissa. Muista merkitä pakkaukset päivämäärällä.
- Spagettikastike ja lihapullat säilyvät pakastimessa noin 2-3 kuukautta.
- Sulata jääkaapissa yön yli ennen uudelleenlämmitystä.
- Lämmitä spagettikastike ja lihapullat kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kuumia. Voit lisätä hieman vettä tai tomaattimurskaa, jos kastike on liian paksua.
- Lämmitä spagetti erikseen kuumassa vedessä tai mikrossa, jotta se ei ylikypsy.
Kuinka Lämmittää Jääneet Annokset
Lihapullat ja spagetti kannattaa lämmittää erikseen, jotta ne säilyttävät parhaan mahdollisen koostumuksen. Voit käyttää mikroaaltouunia, uunia tai paistinpannua.
Mikroaaltouuni: Aseta spagetti ja lihapullat erillisiin mikroaaltouunin kestäviin astioihin. Lisää hieman vettä spagettiin, jotta se ei kuivu. Peitä astiat kelmulla tai mikroaaltouunin kannella. Lämmitä korkealla teholla 1-2 minuuttia, sekoita ja jatka lämmittämistä 30 sekunnin välein, kunnes ne ovat kuumia.
Uuni: Laita lihapullat ja kastike uuninkestävään vuokaan. Peitä foliolla ja lämmitä 175 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kuumia. Voit lämmittää spagetin erillisessä vuoassa samalla tavalla, mutta lisää hieman vettä tai oliiviöljyä estääksesi kuivumisen.
Paistinpannu: Kuumenna oliiviöljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää lihapullat ja kastike pannulle ja lämmitä sekoittaen, kunnes ne ovat kuumia. Voit lisätä hieman vettä tai tomaattimurskaa, jos kastike näyttää liian paksulta. Lämmitä spagetti erillisessä pannussa samalla tavalla, lisäämällä hieman vettä tai oliiviöljyä.
Varmista, että lihapullat ja kastike ovat kuumia ennen tarjoilua. Voit myös lisätä tuoretta basilikaa tai parmesaanijuustoa viimeistelyyn.
Parhaat Välineet Tämän Reseptin Valmistamiseen
kulho: Käytetään ainesosien sekoittamiseen lihapullia varten.
uuni: Paistetaan lihapullat kypsiksi.
kattila: Kuumennetaan oliiviöljy ja valmistetaan kastike.
veitsi: Hienonnetaan sipuli ja murskataan valkosipuli.
leikkuulauta: Sipulin ja valkosipulin pilkkomiseen.
lusikka: Ainesosien sekoittamiseen ja kastikkeen sekoittamiseen.
mittakuppi: Mittaa korppujauhot ja muut ainesosat tarkasti.
paistolasta: Lihapullien kääntämiseen uunissa tarvittaessa.
siivilä: Spagetin keittämisen jälkeen veden poistamiseen.
kattila: Spagetin keittämiseen.
kauha: Kastikkeen sekoittamiseen ja annosteluun.
Kuinka Säästää Aikaa Tämän Reseptin Valmistuksessa
Valmista lihapullat etukäteen: Voit tehdä lihapullat valmiiksi ja pakastaa ne. Näin säästät aikaa, kun tarvitset niitä seuraavan kerran.
Käytä valmista tomaattikastiketta: Voit käyttää kaupasta ostettua tomaattikastiketta ja maustaa sen itse, mikä nopeuttaa valmistusta.
Keitä spagetti etukäteen: Keitä spagetti valmiiksi ja säilytä jääkaapissa. Voit lämmittää sen nopeasti mikrossa tai kuumassa vedessä.
Esivalmistele ainekset: Hienonna sipuli ja valkosipuli etukäteen, jotta ne ovat valmiina, kun aloitat ruoanlaiton.
Käytä monitoimikonetta: Monitoimikone voi nopeuttaa sipulin ja valkosipulin hienontamista huomattavasti.

Italialainen spagettikastike lihapullilla -resepti
Ainesosat
Lihapullat
- 400 g Jauheliha
- 1 Sipuli hienonnettuna
- 1 kpl Kananmuna
- 1 dl Korppujauho
- 1 tl Suola
- 0.5 tl Mustapippuri
Kastike
- 2 rkl Oliiviöljy
- 1 Sipuli hienonnettuna
- 2 kynsi Valkosipuli murskattuna
- 800 g Tomaattimurska
- 1 tl Sokeri
- 1 tl Suola
- 0.5 tl Mustapippuri
- 1 tl Kuivattu oregano
- 1 tl Kuivattu basilika
- 400 g Spagetti
Ohjeet
- Valmista ensin lihapullat. Sekoita jauheliha, hienonnettu sipuli, kananmuna, korppujauho, suola ja mustapippuri kulhossa. Muotoile seoksesta pieniä lihapullia.
- Paista lihapullat uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Valmista kastike. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli.
- Lisää tomaattimurska, sokeri, suola, mustapippuri, oregano ja basilika. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Yhdistä kastike ja lihapullat. Tarjoile spagetin kanssa.
Ravintoarvo
Avainsanat
More Amazing Recipes to Try 🙂
- Hitaassa Keittimessä Valmistettavat Corned Beef Reuben -voileivät Resepti8 Hours 15 Minutes
- Basilika-tomaatti- ja mozzarella-sandwich-resepti15 Minutes
- Grillattujen juustoleipien resepti15 Minutes
- Maapähkinävoin ja hunajan voileipäresepti5 Minutes
- Quinoa Mustapapuburgerit Resepti35 Minutes
- Shoo Fly Piirakka Ohje1 Hours 5 Minutes
- Spagettivuokaohje1 Hours
- Aguachile-resepti20 Minutes
Vastaa